בחירת המגשרת המתאימה לצרכים של הקונפליקט שלכם, כמו גם מישהי שתרגישו בנוח בחברתה, היא צעד ראשון וחשוב לקראת פתרון הסכסוך המשפיע על החיים שלכם.
כל אדם קובע קריטריון ייחודי לתהליך בחירת המגשרת. חלק מהאנשים יבחרו בהעדפה מגדרית, אחרים יונחו על ידי עלות הגישור, חלקם יעדיפו גישור רשמי, ואחרים יחפשו מגשרת מומלצת שעברה חוויית חיים דומה. דוגמה לכך יכולה להיות משפחה של אמא ואמא שתעדיף לעבוד עם מגשרת שהיא עצמה חלק מקהילת הלהט״בים, ושתוכל להביא לגישור הבנה מעמיקה יותר של הצרכים הייחודיים של משפחות שכאלה.
בנוסף לצרכים הספציפיים של הצדדים ושל סוג הסכסוך, ישנם כמה גורמים משותפים שיש לקחת בחשבון בעת קבלת ההחלטה החשובה על המגשרת שתעזור לכם להגיע להסכמה שתוכלו לחיות איתה בשלום ותאפשר לכם לעבור הלאה ולהמשיך בחייכם.
איזה ניסיון יש למגשרת?
המגשרים מתחלקים בדרך כלל לשתי קבוצות – אנשי מקצוע שהם עורכי דין מוסמכים או שעבדו במערכת המשפט, ומגשרים שמגיעים מדיסציפלינות וממקצועות שונים והוכשרו להיות מגשרים מוסמכים. מה שחשוב לבדוק זה שהמגשר מוכר כמגשר מוסמך.
המשמעות היא שהמגשר הוערך מבחינת היכולת שלו לעמוד בכול הסטנדרטים הנדרשים לעיסוק בגישור. זה חשוב כי זה מבטיח שהמגשר יבצע את התהליך שנועד לסייע לשני הצדדים להגיע להסכמות. גישור הוא לא רק היכולת לנהל בדרך כלשהי את הוויכוח בין הצדדים.
עורכי דין, העובדים כמגשרים, מביאים לגישורים שלהם ידע מתחום המשפט, דבר שיכול להיות חשוב בחלק מהתרחישים. מצד שני, אחת המיומנויות החיוניות של מגשרים היא לא לחשוב כמו עורכי דין, שלרוב רואים את הקונפליקטים מנקודת המבט המשפטית, ולעתים מתפתים לספק ייעוץ משפטי במקום גישור.
מגשרים שמגיעים ממקצועות אחרים יכולים להביא לחדר הגישור הבנה מעמיקה יותר בחלק מהנושאים העולים לדיון. למשל, מגשרים המגיעים מרקע בתחום התקשורת, עשויים להיות מצוידים במיומנות שיסייעו לצדדים לתקשר טוב יותר האחד עם השני.
בכול מקרה, מומלץ לשאול את המגשר על ניסיונו ועל המיומנויות הייחודיות שהוא מביא אתו לגישור.
האם סגנון עבודת המגשרת מתאים לכם?
אם לא תרגישו בנוח עם המגשרת, יתכן שזה ישפיע באופן שלילי על ההשתתפות שלכם בגישור. אתם עלולים להרגיש מאוימים, תחת ביקורת או גרוע מכך, טיפשים.
זה הגישור שלכם, ובניגוד להליכים בבית המשפט, אתם יכולים לשלוט בתוצאה. אם המגשרת לא נראית לכם, כנראה שהיא לא מתאימה לכם.
מגשרת מיומנת לא תביא לגישור משוא פנים ולא תשפוט את אחד הצדדים או את שניהם. מגשרת טובה תימנע משימוש בשפה מורכבת ותסביר את הדברים בדרך שתהיה ברורה היטב לכול צד. באופן אידיאלי, המגשרת תגרום לכם להרגיש מיד בנוח, תנקוט בגישה המפגינה אמון בכם ומודעות לטריגרים שעשויים להשפיע על הגישור שלכם. כמו, למשל, יכולת לנהל את מה שאתם תופסים כחוסר איזון בין הצדדים.