די ברור לכם שצריך להכין תיקיות מסודרות עם מסמכים, לקראת המעבר לחו"ל. כל מה שצריך למצוא בבית, לקראת תרגום, צריך לתרגם. ברור לכם שאתכם לא יתפסו בלתי מוכנים בכל מה שקשור לניירת, תעודות מקצועיות, הסמכות, אפילו חיסונים או תיק רפואי שחשוב שיהיה אצלם. הכל צריך להיות מתורגם, ברור. אבל כעת אתם בוודאי שואלים איך להתכונן לרילוקיישן, מעבר לעניין הטיפול במסמכים. אנו כאן כדי להעניק לכם כמה טיפים חשובים במיוחד.
כך תתכוננו ותשפרו את היכולת הוורבלית המדוברת
במידה ואתם מרגישים בנוח לשוחח באנגלית, אם האנגלית שלכם ברמה של שפת אם, אתם מוזמנים לעבור לסעיף הבא. אבל אם לא, יש דרך פשוטה ומאוד מהירה להתכונן כמו שצריך ולשפר את האנגלית. קורס אנגלית מדוברת בסיסית יעזור מאוד. ואם לא בשבילכם, המבוגרים, אולי לילדים שיוצאים אתכם. ואם קורס אנגלית מדוברת בסיסית קטן עליכם, פשוט הירשמו לקורס מדוברת ברמה מתקדמת. כי תמיד יש מה לשפר. ואם במקרה אתם עוברים לארץ שאיננה דוברת אנגלית, זו הזדמנות לחפש קורס לשפה הרלוונטית לפי ארץ היעד.
במידת הצורך, חדדו גם כישורי שפה מתקדמים יותר
בתפקידים מסוימים בחו"ל, קורס אנגלית מדוברת בסיסית יהיה רחוק מלהספיק. למשל, בתפקידים טכניים כדאי לעבור על מונחים טכניים בשפה של ארץ היעד. אם התפקיד אמור להיות ניהולי או ייצוגי, כדאי בהחלט להיעזר בקורס או במדריך לשפה ניהולית ושימוש במונחים מהודרים.
שכירות או קניה
בחו"ל יש הרבה יותר אפשרויות מגורים מאשר בארץ. יש להחליט תחילה אם רוצים לגור בשכירות או שמעדיפים לקנות. ברילוקיישן, בדרך כלל מקובל לשכור אבל אנשים שחושבים לטווח ארוך בהחלט יכולים לרכוש נכס. כך, גם לאחר החזרה ארצה, בעתיד, אפשר להמשיך להחזיק את הנכס, להשכיר אותו וליהנות מהכנסה פסיבית.
בררו לגבי שכונות מגורים מועדפות
החליטו אם מתאים לכם לגור במרכז או בפרוורים. האם רוצים בית עם גינה, דירת סטודיו או משהו אחר. שימו לב כי יש מקומות, למשל בארצות הברית, שם בחלק מהבניינים האיכותיים יש צורך בהסכמת דיירים לפני שמכניסים דייר (או דיירים) חדשים. כמו כן, התחילו לעשות בירורים לגבי שכונות מגורים רצויות.
כמובן, למאפיינים האישיותיים שלכם ולהרכב היוצאים לחו"ל יש הרבה מאוד משמעות. באזורים מסוימים שמתאימים למגורי חבר'ה צעירים שעוד לא מלאו להם 30, משפחות עם ילדים פחות ירגישו בנוח. אפשר לברר עם המעסיק המיועד האם הוא מכיר אזורים שבהם כדאי לשכור או לקנות בית מתאים.
יש גם שאלה באיזה אופן תרצו להגיע לעבודה. אופניים, רכבת תחתית, רכב בבעלות – לכל זאת יש השפעה כאשר רוצים לבחור את השכונה הרצויה. וכמובן, אם בן או בת הזוג מצטרפים אליכם, ערכו ביחד רשימת שיקולים והתלבטו ביחד כדי שכולם יהיו מרוצים. ואם יש ילדים, יש לתת את הדעת על שכונה שבה יש בסמוך בתי ספר טובים, איכותיים. ואחרון חביב לעניין זה, החליטו האם רצויה לכם שכונה שבה יש קהילה יהודית או ישראלית שוקקת. זה מאוד יכול לעזור לתחושה הביתית.
ביטוחים, ורק שלא נצטרך
הכנה נוספת לקראת הרילוקיישן, ורק לא נצטרך אבל תמיד טוב שיהיה – ביטוחים. בררו מראש האם המעסיק מעניק ביטוחים מסוימים כחלק מתנאי ההעסקה. הרבה פעמים יש צורך להשלים ביטוחים, בנושאי בריאות, ביטוחי שיניים, אובדן כושר עבודה וכיוצא בזה.
מה עושים עם הבית והרכוש בארץ
לסיום, החליטו מה עושים עם הבית והרכוש בארץ. אפשר להשכיר. אפשר למכור. על כל פנים, את הרכוש שלא לוקחים לחו"ל אפשר להכניס לאחסון. ניתן להשכיר מחסנים אישיים לטוח ארוך.
Savion שירותי תרגום – כאן בשבילך.